You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Mieszamy wszystko za pomocą blendera lub miksera do uzyskania gładkiej masy. Następnie ubijamy białka jajek z cukrem pudrem, aż powstanie sztywna piana.
Wyjmujemy ciasto na spód z lodówki i wałkujemy je na grubość około pół cm. Wkładamy ciasto do formy na dno. Najlepsza będzie okrągła forma o średnicy 28 cm.
Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy podstawę ciasta przez 20 minut. Wyjmujemy ją następnie z piekarnika i czekamy, aż przestygnie. Masę z twarogu układamy na podstawie, a na wierzchu układamy pianę z białek i cukru.
Nie wyciągamy ciasta od razu. Otwieramy tylko drzwiczki i zostawiamy je tam jeszcze na pół godziny. Białka w tym czasie opadną, ale to normalne.
Po wyjęciu sernika z piekarnika musi porządnie przestygnąć w temperaturze pokojowej. Aby zobaczyć rosę na wierzchu to należy odstawić sernik na co najmniej półtorej godziny.
Comments are closed.