Który majonez jest najlepszy. To proste – zrób go sam. Warto zapamiętać ten przepis.

Samodzielnie przygotowany posiłek jest najlepszy. Nie można się pomylić, jeśli chodzi o składniki. Dowiedz się, jak zrobić majonez, który zachwyci Twoich gości.

 

Jest łatwy w przygotowaniu i wymaga bardzo niewielu składników. Wszystkie znajdują się w zasięgu Twojej lodówki. Oto te elementy:

  • 100 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 200 ml oleju w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki soli

Łatwo jest przygotować majonez, zapamiętując listę składników.

 

W tym celu należy dodać do pojemnika mleko i olej o temperaturze pokojowej. Następnie należy użyć blendera lub innego urządzenia do zmiksowania składników.

 

Ostatnim krokiem jest połączenie soku z cytryny i musztardy z czosnkiem i solą. Mieszać, aż masa zgęstnieje.

 

Gotowe! Ten majonez można przechowywać w lodówce do siedmiu dni.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!