You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Często można ją spotkać jako zupełnie oddzielną przekąskę, ale także stanowi element wielu sałatek. Warto spróbować przygotować ją samodzielnie w domu!
Pierwszy krok to umycie i obranie naszej marchwi. Potem trzeba ją zetrzeć na specjalnej tarce, najlepiej na jak najdłuższe paseczki.
Do tego dodajemy cukier, sól oraz ocet. Przyszedł czas na to, żeby się trochę ubrudzić – wymieszaj wszystko dłońmi (minimalny czas mieszania to 3 minuty). Odstaw miskę na bok. Po około 15 minutach dodaj czerwoną paprykę i znów wymieszaj wszystko dokładnie.
Na patelni podgrzej olej roślinny, ale nie pozwól mu zawrzeć! Dolej go do marchewki i papryki, następnie znów zamieszaj w misce.
Posiekaj czosnek i dodaj go. Przykryj i odstaw sałatkę na kolejne 15 minut. Opcjonalnie dodaj odrobinę zmiażdżonych nasion kolendry. W przypadku, gdy nie możesz się już doczekać, możesz zacząć ją jeść. Lepiej jest ją odstawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, a potem wsadzić do lodówki na 3 – 4 godzinki.
Comments are closed.