You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Następnie solimy wodę i pozostawiamy garnek na ogniu kolejne 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy mięso jest ugotowane – jeśli po nacięciu wypływa z kawałka przezroczysty płyn, to oznacza koniec gotowania.
2. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą: 50 ml wody, ocet balsamiczny, sok z 3 cytryn (ok. 90 ml), sól, cukier i przyprawy.
3. Pozostałe cebule kroimy w pierścienie lub półpierścienie, a mięso wyciągamy z wody i również kroimy w plastry.
4. W naczyniu naprzemiennie układamy plastry mięso i cebulę. Zalewamy całość marynatą, po czym przykrywamy folią spożywczą. Tak przygotowane naczynie wstawiamy do lodówki na 4 lub więcej godzin. Co jakiś czas należy przemieszać zawartość.
Comments are closed.