You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Proponujemy zatem dobrze znany przepis na kotlety mielone z kapustą, których smak zostanie podbity przez ten warzywny dodatek w nieco odchudzonej wersji. Przepis jest doskonały dla łasuchów i dla tych, którzy liczą każdą kalorię.
W głębokiej misce należy wymieszać zmielone mięso wraz z chmielem tuneli, czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie należy przygotować kapustę – umyć ją i poszatkować.
W osobnej miseczce należy utrzeć twaróg z jajkiem i gotową mieszaninę dodać do mięsa mielonego. Następnie należy posiekać koperek i dodać go wraz z kapustą do mięsa mielonego.
W tym celu należy formować kulki z mięsa, zwilżając ręce w zimnej wodzie. Gotowe kotleciki należy ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe, zarumienione kotleciki można podawać klasycznie z ziemniakami posypanymi koperkiem i mizerią lub jedząc z chrupkim pieczywem z dodatkiem wiosennej sałatki. Smacznego!
Comments are closed.