You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Są tak dobre, że ciągle wracam do tego przepisu, a dziś postanowiłam się nim z Wami podzielić.
Do miski przekładamy mięso, połowę posiekanej cebuli, jajko oraz przyprawy (sól i pierz do smaku). Wyrabiamy mięso, a jeśli będzie ono zbyt klejące, możemy dosypać trochę bułki tartej. Mięso dzielimy na mniejsze porcje i forujemy z nich placki o grubości 1 cm.
Pozostałą cebulę, ogórki oraz boczek kroimy w kostkę. Te składniki układamy na każdym z uformowanych kawałków mięsa, posypujemy przyprawami (solą, pieprzem, słodką papryką). Następnie sklejamy mięso tak, aby farsz pozostał w środku, a następnie nadajemy mu kształt zrazików. Zrazy obtaczamy następnie w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym wcześniej oleju.
Obsmażone mięso zalewamy wodą, tak aby w całości zostało nią przykryte. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. W tym czasie przygotowujemy sos pieczeniowy (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i pod koniec gotowania dolewamy go do naczynia, w którym gotują się zrazy. Po dodaniu sosu całość należy zagotować.
W ostatnim kroku przechodzimy do zagęszczenia potrawy. Aby zagęścić powstały sos należy do połowy szklanki wody dodać 3 łyżki mąki i dokładnie połączyć składniki. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję dolewamy całość do naczynia z mięsem, mieszamy i gotujemy aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Comments are closed.