You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przyrządzisz ją piekąc w rękawie. Smakuje świetnie – znakomicie sprawdzi się jako przekąska na święta i imprezy rodzinne. Spróbuj!
Z boczku usuń koniecznie skórę. Pokrój boczek w kostkę i wymieszaj w misce z przyprawami, pokrojoną na drobno cebulką i marchewką (zetrzyj ją na tarce na grubych lub średnich oczkach). Odstaw taką mieszankę na pół godziny, niech mięso przejdzie smakiem i aromatem przypraw.
Po tym czasie marynowania wbij do mieszanki jajko i wymieszaj dokładnie. Włóż uzyskaną mieszankę do 2 rękawów do pieczenia. Zawiń ,,nadzienie” bardzo szczelnie, wypuszczając jak najwięcej powietrza. Piecz mięso w tych rękawach przez godzinę w piekarniku ustawionym na około 170 stopni.
Gdy rolady będą stygły, połóż na nie przedmiot o małym ciężarze (do 1 kg) aby trochę je docisnąć. Jak ostygną włóż na parę – paręnaście godzin do lodówki na schłodzenie.
Comments are closed.