You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Naleśniki to uniwersalne danie obiadowe. Wystarczy, że zmienimy ich nadzienie. Tym razem będą to naleśniki z mięsem według sprawdzonego przepisu prababci.
Jajka utrzepać z cukrem oraz solą. Wlać tak z 600 ml mleka, olej i wsypać mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać i usmażyć naleśniki. Wieprzowinę i kurczaka wraz z cebulą przecisnąć przez maszynkę.
Dodając do tego 100 ml mleka. Razem z przyprawami wymieszać. Naleśniki należy przeciąć na pół, rozłożyć warstwę farszu i formować z tego trójkąty.
Za pomocą widelca utrzepać 3 jajka, 50 ml mleka oraz sól. Zanurzone w powstałej masie naleśniki smażyć na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu przez około 4 minuty na każdą ze stron.
Chodzi przede wszystkim o to, aby nadzienie nie było surowe. Usmażone naleśniki zdjąć z patelni, ułożyć na ręczniczku papierowym w celu odsączenia z nadmiernej ilości tłuszczu.
Comments are closed.