Dwuskładnikowe dietetyczne naleśniki bez dodatku mąki – jedz je codziennie , aby stracić kilka kg przed końcem miesiąca.

Naleśniki są idealną formą posiłku zarówno na śniadanie, obiad jak i podwieczorek. Można je spożywać na słodko, z owocami i śmietaną lub serem, bądź w mniej pospolitej wersji ze szpinakiem.

Najczęściej do ich sporządzania używa się mąki pszennej, mleka, jajek i wody. Chcąc wyeliminować część kalorii z dania, można zastąpić te produkty nieco bardziej dietetycznymi zamiennikami.

Pozbycie się mąki pszennej z naleśników stanowi świetną alternatywę tego przysmaku dla osób chcących zredukować tkankę tłuszczową.

Sposób na przygotowanie zdrowych naleśników

Składniki:

  • 2 jajka
  • cynamon
  • 1,5 banana

Sposób przygotowania:

Banany rozgnieść w misce na jednolitą  papkę i dodać jajka. Można dosypać szczyptę cynamonu do smaku. Całość dokładnie wymieszać, aż do połączenia się wszystkich składników.

Na patelnię dodać kilka kropel oleju i rozgrzać ją. Następnie wlać część masy na patelnię tworząc średniej grubości placek. Smażyć na wolnym ogniu, z obu stron, aż do pojawienia się małych pęcherzyków.

Taka ilość składników powinna wystarczyć na przygotowanie 5 – 6 porcji. To bardzo szybki i prosty sposób na naleśniki, będące uzupełnieniem zdrowej diety.

Warto więc wprowadzić je do swojego jadłospisu i spożywać z owocami, które oprócz energii dostarczą nam niezbędne witaminy i minerały.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!