Miksturę wymyślono już w średniowieczu, czyli w czasach kiedy ludzie bardziej niż kiedykolwiek cierpieli na różnego rodzaju choroby i epidemie. Ten naturalny lek zapobiega chorobom wirusowym, działa przeciwgrzybicznie oraz poprawia krążenie krwi i przepływ limfy w organizmie. Zwalcza także grzyby Candida – plagę dzisiejszych czasów.
Ta mikstura pomoże Ci pokonać chroniczne infekcje i przewlekłe choroby. Lekarze są zgodni, że składniki wzmacniają układ odpornościowy (ale i tak przepisują nam Pacjentom drogie leki!) Mikstura pomogła wielu milionom ludzi na całym świecie zwalczyć najokropniejsze plagi z jakimi borykała się ludzkość. Jej sekretem jest sprytna kombinacja naturalnych składników wysokiej jakości.
Uwaga: przygotowując miksturę zalecamy założyć rękawice ochronne, szczególnie kiedy mamy do czynienia z ostrą papryką żeby uniknąć niekomfortowego mrowienia w rękach.
Składniki Mikstury:
-
700 ml octu jabłkowego (organicznego)
-
6 ząbków drobno posiekanego czosnku
-
pół drobno posiekanej cebuli
-
2 świeże papryki, najlepiej bardzo ostre
-
kawałek korzenia startego imbiru
-
2 łyżeczki tartego chrzanu
-
3 łyżeczki sypkiej kurkumy lub 2 małe kawałki korzenia kurkumy
Przygotowanie Mikstury:
-
Włóż do miski wszystkie składniki oprócz octu i połącz je ze sobą.
-
Przełóż mieszaninę do słoika (powinna zajmować około 2/3 wysokości) a następnie wypełnij wolną przestrzeń octem.
-
Zakręć szczelnie słoik i wstrząśnij.
Przechowuj miksturę w chłodnym i suchym miejscu przez 2 tygodnie. Pamiętaj jednak, by codziennie wstrząsać słoikiem.
Po 14 dniach należy powstałą miksturę przecedzić, użyj do tego lnianej ściereczki albo gazy.
Właśnie przygotowałeś najsilniejszy i najskuteczniejszy naturalny antybiotyk.
To jeszcze nie koniec zastosowań tej potężnej mikstury! Możesz wymieszać ją z oliwą z oliwek i dodawać jako sos do sałatek.
Uwaga: Smak jest ostry i intensywny. Mikstura może Ci nie smakować, ale dla korzyści z niej idących – warto spróbować.
Nasza podpowiedź: Po wypiciu tego naturalnego antybiotyku zjedz kawałek pomarańczy lub słodkiego jabłka, aby złagodzić pieczenie i nieprzyjemny smak.
Wypijaj 1 łyżkę stołową mikstury każdego dnia, aby wzmocnić układ odpornościowy. Zwiększaj ilość każdego dnia, aż do osiągnięcia dziennej dawki wielkości 1 małego kieliszka.
Jeżeli czujesz, że dopada Cię choroba lub zakażenie, bierz 1 łyżkę tego silnego, naturalnego antybiotyku 5-6 razy dziennie. Jest bezpieczny dla każdego, ponieważ składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają żadnych toksyn.
Comments are closed.