Apetyczne, miękkie paszteciki z kapustą bez jajek z pysznym nadzieniem. Zaskoczę Cie tym przepisem

Mąkę należy przesiać, wsypać do miski i dodać drożdże oraz sól. Następnie powoli dolać wodę i połączyć wszystkie składniki tworząc ciasto, które należy odłożyć do naczynia wysmarowanego olejem i przykryć ściereczką.

Składniki na farsz:

  • 1 kg kapusty
  • 1 cebula
  • pietruszka
  • koperek
  • 1/4 łyżeczki suszonej mięty
  • pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać. Cebulę pokroić w kosteczkę i zasmażyć na oleju aż zmieni kolor.

Następnie kapustę wsypać na patelnie i smażyć przez 10 – 15 min razem z cebulą. Paprykę i miętę dodać do farszu i dalej dusić na patelni. Na samym końcu wsypać pozostałe przyprawy, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.

Wykonanie pasztecików:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!