You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Mąkę pszenną, kakao i sodę oczyszczoną wymieszaj w głębokiej misce. W osobnym naczyniu ubij jajka, z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj do nich roztopione masło i wymieszaj starannie całość trzepaczką.
Następnie dodaj kefir i ponownie połącz składniki. Powstałą płynną masę przelej do suchych składników i wymieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odkrój wierzchnią część ciasta, około 2 cm grubości i drobno posiekaj. Pozostały kawałek biszkoptu przekrój na 3 równe kręgi.
Śmietanę ubij razem z cukrem pudrem, dodaj zmielone orzechy włoskie i zmiksuj. Przygotowanym kremem posmaruj każdą z trzech warstw ciasta, przekładając je jedna po drugiej.
Krem wykorzystaj również na boki i wierzch ciasta. Górną część posyp posiekanym wcześniej biszkoptem. Wedle uznania możesz udekorować ciasto dowolnymi dodatkami, np. kandyzowanymi owocami lub bakaliami.
Comments are closed.