Prev Post
You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Innego rodzaju mięsa możesz użyć do przygotowania nadzienia oraz swoich ulubionych ziół oraz przypraw. Nie ma znaczenia co zawiniesz w cieście, a na pewno od pierwszego kęsa Twoi bliscy będą nimi zachwyceni. Koniecznie spróbuj , a przekonasz się że warto!
1.W misce roztrzep trzepaczka lub widelcem jajko z kefirem oraz szczypta soli.
2.Stopniowo, małymi porcjami dodawaj mąkę i zagniataj rękoma jednolite oraz gładkie ciasto.
3.Przygotowane ciasto czystą ściereczką przykryj, następnie na 20 minut odstaw.
4.W miedzy czasie możesz przygotować nadzienie: Z cebula drobno pokrojoną wymieszaj mięso mielone, dodaj wodę oraz przypraw do smaku pieprzem i solą.
5.Na 12 części podziel wcześniej przygotowane ciasto, kulą uformuj z każdego kawałka.
6.Cienko rozwałkuj każdą kulkę, następnie na połowę nałóż przegotowany farsz. Brzegi połącz ze sobą, aby podczas smażenia nic z nich nie wyciekło.
7.Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim przygotowane pierożki na złoty kolor z każdej strony. To wszystko!
Za pomocą ręcznika papierowego odsącz nadmiar tłuszczu, na gorąco możesz podawać. Życzę smacznego!
Prev Post
Comments are closed.