You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Nie jest ono zbyt wysoko kaloryczne, a występująca kapusta jest niezwykle zdrowa i ważna do spożycia.
Kapustę pokroić i przełożyć ją do głębszej miski. Cebulę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubszych oczkach i wsypać ją do kapusty.
Po wymieszaniu dodać również jajko, kefir, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystkie składniki razem połączyć aż do uzyskania gęstej i jednolitej konsystencji.
Po doprawieniu solą i pieprzem i ponownym wymieszaniu, odstawić przygotowane składniki na około 7 minut.
Patelnie dobrze rozgrzać z zawartością oleju. Kiedy będzie on już ciepły, za pomocą stołowej łyżki formować na patelni porcje placków, aby kształtem i wyglądem przypominały one tradycyjne ziemniaczane placki.
Smażyć je dokładnie z obu stron aż do uzyskania złotego koloru. Im ciasto będzie grubsze, tym trzeba będzie dłużej smażyć, aby nie było ono surowe w środku.
W celu usunięcia nadmiaru tłuszczu, wystarczy usmażone placki ułożyć na ręczniku papierowym i owinąć je nim. Przygotowane placki z dodatkiem kapusty można serwować z różnymi, ulubionymi dodatkami.
Comments are closed.