You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Placki z kapusta zawierają niewielką ilość kalorii, z tego względu będą świetną propozycją dla osób dbających o linię. Świetnie sprawdzą się zarówno jako śniadanie jak i danie obiadowe. Gotów? Do roboty!
Posiekaj około połowę główki kapusty, tak by w efekcie powstało 400 g posiekanej kapusty. Umieść ją w misce. Cebulę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do miski z kapustą.
Po wymieszaniu dodaj jeszcze kefir, mąkę, jajko oraz proszek do pieczenia. Ponownie wszystko wymieszaj tak, by powstała masa gęsta o konsystencji śmietany. Dopraw pieprzem i solą. Znów starannie wymieszaj. Odstaw całość na siedem minut.
Olej rozgrzej na patelni i umieść na niej placki, tak jak robi się to w przypadku placków ziemniaczanych. Usmaż po obu stronach aż uzyskają piękny, złocisty odcień.
Jeśli chcesz usunąć nadmiar tłuszczu, możesz w tym celu użyć ręcznika papierowego.
Gotowe placki można serwować z dodatkiem różnych sosów, w zależności od tego co lubisz. Świetnie komponują się również z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Comments are closed.