You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To sposób na wyjątkowe placki ziemniaczane i naleśniki w jednym. Wyjątkowo cienkie i pyszne, kiedy ich spróbujesz, zapomnisz o tradycyjnych naleśnikach.
Mogą stanowić podstawę dla różnego rodzaju dań, jedzone samodzielnie lub nadziewane farszem. Podsumowując, to prosty sposób na spróbowanie czegoś nietypowego, a jednocześnie łatwego.
Zacznij od ugotowania ziemniaków w tradycyjny sposób. Pamiętaj o pokrojeniu każdego na ćwiartki i posoleniu wody.
Teraz czas na dodatki: czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, mąkę, trochę soli, olej oraz mleko. Dodaj wszystko do ziemniaków i dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw powstałą masę na pół godziny do zgęstnienia.
Rozgrzej olej na patelni, na której smażyć będziesz naleśniki. Wylewaj po trochu ciasta, które możesz posypywać ulubionymi ziołami, bądź szczypiorkiem. Uważaj przy przewracaniu, naleśniki mogą być kruche.
Comments are closed.