You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Grzybki są pyszne i aromatyczne dzięki dodatkowi ziół i papryki chili. Ten przepis bardzo sprawdzi się, gdy nie masz pomysłu, jak przyrządzić pieczarki, aby były atrakcyjną przekąską czy dodatkiem do posiłku. Wykonanie nie jest wcale trudne czy czasochłonne – spróbuj!
Zmiażdż ząbki czosnku przy pomocy praski. Połowę zmiażdżonego czosnku umieść na patelni z rozgrzanym olejem wraz z ostrą papryczką. Podsmażaj, aż będzie lekko zarumieniony.
Umyj pieczarki i również ułóż je na patelni. Wlej ocet i sos sojowy, dopraw tymiankiem i cukrem. Wymieszaj, dodając sól i pieprz do smaku.
Duś całość przez ok. 10 minut, ciągle mieszając. Posyp gotowe grzybki posiekaną natką pietruszki.
Comments are closed.