Pyszna przekąska z pieczarek – robi się szybko i smakuje obłędnie. Goście zachwyceni.

Oto niezwykła nowa propozycja na przygotowanie pieczarek.

Ta przystawka może być podana zarówno na gorąco, jak i na zimno. Nikt nie zdoła jej się oprzeć!

Grzybki są pyszne i aromatyczne dzięki dodatkowi ziół i papryki chili. Ten przepis bardzo sprawdzi się, gdy nie masz pomysłu, jak przyrządzić pieczarki, aby były atrakcyjną przekąską czy dodatkiem do posiłku. Wykonanie nie jest wcale trudne czy czasochłonne – spróbuj!

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • po 2 łyżki: octu balsamicznego, oleju słonecznikowego, sosu sojowego
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżeczka posiekanego tymianku
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:

Zmiażdż ząbki czosnku przy pomocy praski. Połowę zmiażdżonego czosnku umieść na patelni z rozgrzanym olejem wraz z ostrą papryczką. Podsmażaj, aż będzie lekko zarumieniony.

Umyj pieczarki i również ułóż je na patelni. Wlej ocet i sos sojowy, dopraw tymiankiem i cukrem. Wymieszaj, dodając sól i pieprz do smaku.

Duś całość przez ok. 10 minut, ciągle mieszając. Posyp gotowe grzybki posiekaną natką pietruszki.

Ta przekąska z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom pieczarek i nie tylko. Smacznego!

Jeżeli przepis Ci się spodobał – podziel się nim ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!