You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Kalafiora podziel na różyczki. Zagotuj wodę z 1 łyżeczką soli. Dodaj różyczki kalafiora do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Następnie odcedź kalafiora i zatrzymaj proces gotowania, wkładając go do miski z lodowatą wodą. W międzyczasie pokrój 2 pomidory i posiekaj szczypiorek. W misce roztrzep 3 jajka. Dodaj 3 łyżki śmietany, czarny pieprz, suszony czosnek i sól do smaku. Dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz roślinny.
Zanurz różyczki kalafiora w przygotowanej mieszance jajecznej. Smaż kalafior z jednej strony na średnim ogniu przez 3-5 minut, aż będzie złocisty. Dodaj pokrojone pomidory i szczypiorek do patelni. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos będzie gotowy.
Comments are closed.