You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Rolki z jabłek są chrupiące i naprawdę smakowite. Mają jabłkowo-cynamonowe nadzienie i doskonale pasują chociażby do popołudniowej kawy lub herbaty. Mają w zasadzie tylko jedną wadę: za szybko znikają i po chwili talerz świeci pustką.
Najpierw przygotuj nadzienie. Zetrzyj jabłka i zmieszaj je z cukrem na patelni, a następnie gotuj na najmniejszym ogniu od 20 do 25 minut, aż odparuje zbędny nadmiar płynu. Kiedy woda odparuje, dosyp cynamon, zamieszaj i poczekaj aż nadzienie przestygnie.
W sporej misce umieść ciepłe masło, olej, cukier puder, cukier waniliowy, kefir, kurkumę, skrobię kukurydzianą oraz jajka. Zagniataj ciasto stopniowo dodając mąki pszennej.
Z tej ilości ciasta powinno Ci wyjść 40 rolek. Kawałki ciasta po 30 g każdy zwijaj w kulkę i wałkuj, a następnie nałóż jabłkowe nadzienie i skręć ciastko w rulon.
Comments are closed.