Sposoby na pyszną rybę – Moje szybkie przepis na wszystkie okazje. Ryba wychodzi smaczniejsza niż jakiekolwiek mięso

Nie od dziś wiadomo, że ryby są nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, dzieci czemu korzystnie wpływają na pracę naszego mózgu i system krążenia. Dodatkowo, stanowią źródło łatwo przyswajalnego białka oraz wielu niezbędnych minerałów.

Najprostszym sposobem na przygotowanie pysznej ryby jest jej usmażenie. Jeśli jednak nie chcemy popaść w monotonię, warto wypróbować kilku nowych przepisów na ciasto do panierowania ryb przed smażeniem.

Wszystkie są łatwe w przygotowaniu, a dzięki ich różnorodności bez trudu unikniemy monotonii na stole. Z tymi przepisami ryby mogą gościć na naszych talerzach jeszcze częściej.

Ciasto serowe

Wyrazisty smak ciasta serowego podkreśli charakter delikatnych białych ryb.

Do jego przygotowania potrzebujesz:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki majonezu
  • 10 dkg twardego sera żółtego (np. parmezanu, pecorino itp.)

Delikatnie ubij jajka z mąką i majonezem. Ser zetrzyj na tarce o dość drobnych oczkach i wymieszaj z ciastem. Możesz dodać świeżo mielony pieprz oraz dowolne zioła.

Ciasto piwne

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!