Sposoby na pyszną rybę – Moje szybkie przepis na wszystkie okazje. Ryba wychodzi smaczniejsza niż jakiekolwiek mięso

Tego jeszcze nie próbowałeś! Smażona ryba w cieście ziemniaczanym? To bardzo oryginalne, ale również wyjątkowo smaczne połączenie!

Składniki ciasta:

  • 3 ziemniaki, starte na tarce
  • 3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz

Delikatne ciasto z białek

I na koniec najbardziej delikatne ciasto na bazie białek.

Składniki:

  • białka jajek ( w odpowiedniej ilości)
  • mąka (po łyżce na każde białko)
  • woda ( 1 łyżeczka na każde białko)
  • przyprawy do smaku

Smażąc ryby zwróć uwagę na odpowiednią temperaturę oleju. Zbyt niska może spowodować zbyt duże nasiąkanie ciasta tłuszczem. Dodatkowo, poszczególne kawałki ryby mogą się ze sobą posklejać.

Ryby podawaj niezwłocznie po usmażeniu. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!