You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dzięki zawartości dużej ilości witamin i składników mineralnych idealnie uzupełni w nie dietę w zimowe dni. Słodko- kwaśne warzywa i odżywcza fasola to idealny pomył na dodatek do obiadu czy kolacji. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Fasolę namoczyć, a następnie ugotować do miękkości. Bakłażany i paprykę pokroić w średnią kostkę, a cebulę w pół pierścienie.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać marchew i przygotowany koncentrat pomidorowy. Do garnka włożyć paprykę, bakłażana i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 minut aż do zmiękczenia.
Następnie dodać fasolę, kolendrę i posolić. Wsypać cukier i gotować przez następnie 5 minut do momentu, aż fasola wchłonie wszystkie smaki i aromaty. Dodać ocet stopniowo, wedle uznania.
Sałatkę umieść w wysterylizowanych słoikach. Wtedy będzie mogła być przechowywana aż do zimy. Słoiki zakręcić pokrywkami i gotować przez godzinę.
Danie będzie w pełni gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Wtedy właśnie składniki nabiorą wyrazistego, pożądanego smaku i aromatu.
Comments are closed.