You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Na grubych oczkach tarki ścieramy ser do miski. Gdy już to uczynimy, do sera dodajemy dwie łyżki majonezu, solimy według uznania oraz jajka pokrojone w małą kostkę.
Wszystko razem mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę. Odstawiamy mieszankę na bok.
Cebulę kroimy w piórka. Plastry schabu nacinamy na wzór siatki i przyprawiamy z obu stron według uznania. Teraz przygotowujemy naczynie żaroodporne.
Na jego dno wsypujemy pokrojoną cebulę. Na nią układamy ponacinane mięso. Teraz smarujemy mięso wcześniej przygotowaną masą z jajek i sera.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy mięso przez około pół godziny. Dodatki, które można dobrać do schabu są w sumie dowolne.
Jednak bardzo dobrze się komponuje się ze świeżymi bądź duszonymi warzywami. Gotowane ziemniaczki też spełnią swoją rolę.
Comments are closed.