Pyszna polędwiczka wieprzowa: Wychodzi zawsze soczysta, aromatyczne dodatki to idealne połączenie

Polędwica wieprzowa według naszego przepisu to bezkonkurencyjny pomysł na soczyste, aromatyczne mięso. Od Ciebie zależy, jakie dodatki wybierzesz – kwaskowy posmak kiszonej kapusty czy świeżość i chrupkość kiszonych ogórków. Jedno jest pewne: przepyszny obiad gwarantowany!

 

 

Do przygotowania polędwicy wieprzowej potrzeba:

  • 1 kilogram schabu;
  • 200 gramów boczku;
  • 400 gramów kiszonej kapusty lub kiszonych ogórków – do wyboru;
  • 1 cebulę;
  • 2 ząbki czosnku;
  • 5 gramów mielonego czarnego pieprzu;
  • 5 gramów majeranku;

 

Sposób przygotowania – krok po kroku:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!