Pyszna polędwiczka wieprzowa: Wychodzi zawsze soczysta, aromatyczne dodatki to idealne połączenie

Krok 1: Kilogramowy kawałek schabu natnij wzdłuż całej długości – tylko nie przecinaj do końca! Mięso natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

 

Krok 2: Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Boczek również pokrój w plasterki.

 

Krok 3: Do każdego nacięcia w schabie włóż kawałki cebuli i plasterki boczku. Następnie mięso przełóż do naczynia żaroodpornego.

 

Krok 4: Jeśli wybrałeś kapustę kiszoną, ułóż ją dookoła mięsa w naczyniu. Jeżeli wolisz ogórki kiszone, pokrój je w plasterki i dodaj do cebuli oraz boczku wewnątrz nacięć.

Krok 5: Naczynie żaroodporne (bez przykrycia) włóż do piekarnika nagrzanego do 18 stopni i piecz przez około 40 minut.

 

Gotowe!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!