You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wystarczy tylko 30 minut, żeby móc delektować się smakiem tego dania. Miękka i dorodna cukinia połączona z sosem śmietanowym wprowadza trochę egzotyki do naszego jadłospisu.
Na samym początku musimy wymieszać 3 łyżki oleju z papryką, solą i pieprzem. Następnie kroimy cukinie na półksiężyce i wlewamy do miski wcześniej przygotowany olej, po czym mieszamy, aby olej dobrze obtoczył cukinię przyprawami.
Wykładamy cukinie na pergamin i pieczemy ją w 200 stopniach przez 15 minut. Koperek i czosnek siekamy drobno, po czym dodajemy go do kwaśnej śmietany. Następnie dolewamy wody, dodajemy jedną łyżkę mąki i jajko, delikatnie mieszamy.
Na głębokiej patelni najpierw wrzucamy upieczoną wcześniej cukinie, po czym zalewamy ją przygotowanym płynem. Gotujemy aż do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i wykładamy na talerz.
Comments are closed.