You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.W pół litrze wrzątku rozpuść galaretki, do wystudzenia odstaw na bok. Na patelni podsmaż wiórki kokosowe z dodatkiem masła oraz cukru. Smaż do zarumienia się wiórków.
2.Na sztywno za pomocą miksera ubij śmietany na wysokich obrotach. Przejdź na ubijanie na małych obrotach i stopniowo dodawaj cukier puder, cukier waniliowy ora twaróg. Gdy już powstanie jednolita oraz gładka konsystencja dodaj wystudzaną galaretkę. Odstaw na bok , aby masa trochę stężała.
3.Na formę o wymiarach 20×20 wyłóż papierem, następnie ułóż bardzo ciasno ciastka i wlej na nie stężałą masę , na górę posyp uprażone wiórki kokosowe. Na całą noc odstaw sernik do lodówki.
Życzę smacznego!
Comments are closed.