Ser, jajko i mąka … i ten cud kulinarny ląduje na Twoim stole. Pyszne pączki serowe każdy uwielbia. Raj dla podniebienia

Domowe pączki serowe to raj dla podniebienia. Są łatwe w przygotowaniu, a w dodatku mięciutkie i puszyste. Każdy po ich spróbowaniu, chce jeszcze więcej.

Przedstawię wam dzisiaj przepis na ich wykonanie.

Składniki:

  • mozzarella lub twardy ser 500 g
  • tarty parmezan 3 łyżki
  • mąka 100 g
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta
  • masło
  • oregano pół łyżeczki

Przygotowanie:

Na początku wymieszaj ze sobą parmezan, jajko i ser, dokładnie połącz ze sobą wszystkie składniki. Następnie dodaj do tego mąkę i dopraw oregano.

Wyrabiaj z dodanych elementów ciasto, tak długo, aż będzie jednolite.

Kiedy już to zrobisz, uformuj malutkie kulki, poprzez delikatne odrywanie fragmentu masy. Powinno ich wyjść około 40.

Teraz zanim wrzucisz je na gorący rozgrzany olej, obtocz każdy pączek bardzo dokładnie w bułce tartej. Jest to ważny krok, którego nie można pominąć.

Wyciągnij je jak już się usmażą i gotowe. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!