Śledź z dodatkiem cebulki w oleju- w takim wydaniu, koniecznie muszą spróbować miłośnicy śledzi

Wyśmienity jest smak przygotowanego śledzia , a do tego rewelacyjnie wygląda na świątecznym stole.

 

Moja rodzina zajada się śledziem przygotowanym z tego przepisu.

 

Jestem przekonana, że teraz tylko w taki sposób będziesz przygotowywała śledzia. Zapraszam na przepis!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Matias – 6-7 szt.
  • Woda -1 szklanka
  • Ocet spirytusowy 10% –  4 łyżki
  • Olej rzepakowy – 2 szklanki
  • Cebula – 2 szt.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Przez około 2 godziny namaczaj w zimnej wodzie oczyszczone matiasy. Około 4 razy wymień w tym czasie wodę.

2. Po upływie tego czasu ręcznikami papierowymi osusz śledzie oraz w misce poukładaj. Do szklanki zimnej wody wlej ocet oraz 2 łyżki oleju. Dokładnie wymieszaj, następnie dolej do miski ze śledziami. Na 1,5-2 godzin odstaw na bok. Dokładnie obierz cebulę oraz pokrój w pół piórka i dodaj soli, aby zmiękła.

3.Ręcznikiem papierowym ponownie osusz śledzie i pokrój na 3-4 cm kawałki.

4. Do słoika na przemiennie układaj śledzie oraz cebulę, następnie zalej to wszystko olejem, aby były całkowicie przykryte.

5. Tak przygotowane śledzie przechowuj przez 4-5 dni w lodówce przed podaniem. To już cały przepis!

 

Zgodzisz się ze mną, że ich smak jest niesamowity? Koniecznie przekaż ten przepis znajomym oraz rodzinie. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!