You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zwłaszcza że jest to jeden z tych produktów, które nawet po przetworzeniu zachowują wiele właściwości cennych dla naszego organizmu. Jednym z pomysłów jest wykorzystanie śliwek do stworzenia kandyzowanych owoców, które mogą stać się smaczną przekąską w pracy, szkole lub podczas wizyty gości.
Na początek umyj dokładnie owoce, osusz i wydrąż.
Następnie wsyp cukier do garnka, dodaj wodę. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia cukru. Do wrzącej wody wrzuć owoce, zmniejsz ogień i gotuj tak przez pół godziny. Po tym czasie wyciągnij śliwki z syropu.
Syrop pozostaw na ogniu do zgęstnienia. Pamiętaj, by go mieszać, dzięki czemu nie przywrze do dna garnka. Gdy zauważalnie zgęstnieje, zdejmij go z ognia i odstaw do wystygnięcia. Potem znów włóż śliwki do syropu, podgrzej wszystko na małym ogniu, a następnie przełóż owoce na durszlak.
Comments are closed.