You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Pieczarki można przygotować na wiele sposób. Są bogatym źródłem białka oraz doskonale wzbogacają naszą codzienną dietę. Większość z nas uwielbia ich smak, a przypominając sobie aromat unoszący się podczas ich obróbki termicznej, nasze ślinianki od razu zaczyna pracować.
Pieczarki doskonale sprawdzą się również jako zamiennik mięsa. Nie będziesz w stanie oprzeć się ich niezwykłemu smakowi, a cudowny zapach wydobywający się podczas gotowania wypełni całe mieszkanie.
Przepis zyskał szczególną popularność na terenach Hiszpanii, jednak doskonale sprawdzi się również na polskim stole. Stosuj się do niżej wypisanych sposobów i sztuczek, a następnie ciesz się ich niezastąpionym smakiem.
Umyj pieczarki, a następnie pokrój na mniejsze części. Dodatkowo pokrój czosnek oraz pół papryki chili.
Zalej patelnię oliwą, tak aby pokryła całe dno i rozgrzej. Przełóż ówcześnie przygotowany czosnek oraz paprykę na rozgrzaną patelnię i smaż przez około minutę.
Następnie dodaj grzyby oraz dodaj sól według własnych preferencji smakowych. Po tym, jak pieczarki zmiękną, dodaj wino i dalej gotuj przez 5 minut, do odparowania alkoholu.
Comments are closed.