Jak przygotować soczyste żeberka: Oto trik szefa kuchni. Przepis na piekielnie dobre żeberka czosnkowe z pysznym sosem

Przepyszne żeberka o smaku czosnkowym z wyśmienitym sosem. Szef kuchni zdradza tajemną sztuczkę, dzięki której potrawa będzie bardzo soczysta.

 

Marynata jabłkowa połączona z ketchupem i przyprawami sprawi, że żeberka staną się wyśmienitym daniem. Warto więc przekonać się o tym samemu i przyrządzić tę potrawę według przepisu.

 

 

Składniki, których potrzebujemy:

  • 1,2 kg wieprzowych żeberek
  • 10 dag jabłkowego przecieru, musu
  • 10 dag ketchupu domowej roboty
  • 3 lub 4 łyżki sosu sojowego
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki pieprzu czarnego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 kg cukru brązowego
  • sok z połowy cytryny

 

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!