You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Nie musisz już wychodzić z domu, żeby zjeść kebaba. Znamy prostą sztuczkę, na przygotowanie pysznego drobiowego mięsa gyros, które możecie wykorzystać w sałatkach, do kanapek i oczywiście do przygotowania waszego własnego kebaba z ulubionymi dodatkami! Przygotujcie się na aromatyczny i pyszny posiłek!
Przygotowanie:
W misce wymieszać jogurt z sokiem z cytryny, oliwą i wszystkimi przyprawami. Mięso z kurczaka rozklepać, marynować w sosie co najmniej godzinę. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Na blasze położyć grubo ukrojony plater surowej cebuli, a w niego wbić patyczek do szaszłyków. Nabijać pojedyncze kawałki zamarynowanego mięsa. Piec około 1,5 – 2 godziny.
Tak przygotowane mięso można pokroić i przechować w lodówce jako dodatek do ulubionych dań!
Comments are closed.