You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do dużej miski wkładamy masło i ucieramy je mikserem na gładką masę. Do masła dodajemy sól oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo przesianą mąkę.
Wyrabiamy ciasto, które powinno być jednolite, tworzymy z niego kulkę i owijamy folią spożywczą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Po tym czasie wyjmujemy je i dzielimy na 2 równe części. Jedna cześć wałkujemy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy skrobią.
Jabłka myjemy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Można je delikatnie skropić sokiem z cytryny, aby nie zrobiły się czarne. Posypujemy jabłka cukrem waniliowym i cynamonem. W misce mieszamy ze sobą twaróg, jajka, śmietanę oraz cukier.
Comments are closed.