Szybka zupa z serem i grzybami – super smak. Każdy kto smakuje tej zupy prosi o dokładkę

Mam dla ciebie ciekawy przepis na zupę. Każdy kto smakuje tej zupy prosi o dokładkę 🙂

Zupa z serem i grzybami, nie dość, że pyszna to szybko się ją przygotowuje. Spróbuj zupy w nowej wersji.

 

Będziesz potrzebować: 

  • ok. 4 ziemniaków
  • 8 szt. pieczarek
  • 250 g serka topionego śmietankowego
  • 1 cebula
  • 1 średnia marchewka
  • trochę oleju

Wykonanie zupy: 

Cebulę pokrój drobno i podsmaż na złoty kolor z małą ilością oleju. Pieczarki pokrój i dodaj do cebuli, podsmaż razem. Dodaj również startą marchewkę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę (jeśli chcesz możesz do zupy dodać kilka różyczek kalafiora lub brokułu).

Wszystko podsmaż pod przykryciem przez chwilę. To wydobędzie smak zupy. Warzywa zalej bulionem lub wodą jeśli nie posiadasz bulionu.

Po doprowadzeniu do wrzenia dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez mniej więcej 10 minut. Po tym czasie dodaj topiony serek do zupy i mieszaj aż się rozpuści. Po rozpuszczeniu serka zupa gotowa.

 

Zupę można podawać z grzankami czosnkowymi lub posypaną serem. Zupę można podawać jako zupę-krem przez zmiksowanie jej. Położona na wierzch łyżka gęstej śmietany będzie w wyglądać bardzo gustownie.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!