You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Cukier, sól, kefir i ocet należy wymieszać w dużej misce za pomocą trzepaczki. Dodać 1 żółtko oraz 2 białka i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie. Kolejno przesiać do miski mąkę oraz zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypywać jeszcze dodatkową mąką. Zagniecione ciasto odłożyć na bok i przykryć ściereczką.
Przygotować farsz – ser wymieszać z pozostałymi dwoma żółtkami. Od ciasta odrywać niewielkie kawałki i rozpłaszczyć w dłoni. Formować niewielkie placuszki, a na środek wyłożyć kopiastą łyżkę farszu.
Formować bułeczki zawijając ciasto do środka. Gotowe bułki tureckie układać na szerokiej blaszce (najlepiej tej z wyposażenia piekarnika) na pergaminie lub papierze do pieczenia.
Comments are closed.