Kilka minut i gotowe. Smażone batoniki twarogowe to wyśmienity przysmak.

Przepyszne smażone batoniki, które pokocha każdy! Szybkie i proste przygotowanie! Gdy byłam dzieckiem, moja mama robiła mi ten wyśmienity przysmak. Teraz ja sama przyrządzam swój ulubiony smak dzieciństwa, własnej rodzinie.

Smażone batoniki są niespotykanym na co dzień deserem. Moje batoniki z twarogiem zawsze smakują moim gościom, a ich niezwykły zapach skusi każdego.

Jaki twaróg najlepiej wybrać? Polecam wybór mniej tłustego twarogu. W przypadku, gdy twaróg jest mokry, należy go zostawić, aby dokładnie wysechł.

Składniki (mała porcja):

  • twaróg (300 gram)
  • jajko (1 sztuka)
  • śmietana (1 łyżka)
  • cukier (2 łyżki)
  • sól (1/4 łyżeczki)
  • wanilia (1/8 łyżeczki)
  • soda (1/2 łyżeczki)
  • proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki)
  • mąka (3 łyżki)
  • olej słonecznikowy (2 łyżki)
  • cukier puder (2 łyżki) – do dekoracji

 

Przygotowanie:

Na początku należy dokładnie przetrzeć twaróg, w celu wyeliminowania grudek. Następnie bierzemy głęboką miskę, w której umieszczamy twaróg, jajko, śmietanę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól, wanilię oraz mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!