You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Najlepszym wyjściem jest przygotowanie produktów dzień wcześniej wieczorem. Nie obieraj ziemniaków tylko umyj je, a później ugotuj w delikatnie zasolonej wodzie. Gotuj ziemniaki aż będą miękkie.
Z marchewkami zrób to samo. Obierz, a później ugotuj. Pamiętaj, że wyznacznikiem momentu, w którym powinno się je wyjąć jest miękkość.
Dopiero teraz obierz ziemniaki i marchewki. Przygotuj sobie tarkę i zetrzyj na niej wszystkie przygotowane wcześniej i ugotowane składniki. Najlepiej użyć do tego dużych oczek.
Następnie umyj szczypior i posiekaj go drobno, wcześniej oczywiście go osuszając ręcznikiem papierowym. Szynkę również pokrój w drobne kawałeczki.
Zetrzyj na tarce ser, który wcześniej musi być włożony na min, 10 minut do zamrażarki. Do tego też użyj dużych oczek.
Do tworzenia warstw może być przydatna metoda z użyciem pierścienia, lecz nie jest to konieczne. Najlepiej każdą ułożoną warstwę smarować majonezem. Sałatka będzie wtedy bardziej wyrazista.
Jeśli masz wenę twórczą, wyraź ją. Udekoruj sałatkę według własnych upodobań – niech stanie się ona dziełem sztuki nie tylko pod względem smakowym, ale też wizualnym.
Comments are closed.