Chcąc zjeść coś dobrego i zdrowszego warto przygotować słodkości samodzielnie. Włoskie ciasto poleca się do kawki i nie tylko. Przepis.

Przygotowanie ciasta włoskiego należy rozpocząć od odsypana 3 łyżek cukru. Resztę cukru wsyp do żółtek i ubijaj, aż masa przybierze prawie że biały kolor, a cukier całkowicie się rozpuści.

 

Masło należy rozpuścić w mikrofalówce. Do lekko ostudzonego już masła dodaj połowę porcji wcześniej przygotowanej masy i dobrze wymieszaj.

 

W kolejnym etapie dodaj mleko i ponownie wymieszaj.

 

Teraz przyszła pora na mąkę pszenną i proszek do pieczenia, które należy umieścić w dobrze wymieszanym cieście. Kolejny już raz zamieszaj wszystko tak, by masa była zupełnie gładka.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!