Zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek- to połącznie smakuje wyśmienicie.

Przepis poniżej na zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek możesz podawać jako dodatek do dania głównego lub jeść je samodzielnie.

 

Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Nie potrzebujesz dużo czasu, ani nie pobrudzisz dużej ilości naczyń.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Jaja- 5 sztuk
  • Mąka
  • Brokuł- 500 gram
  • Pieczarki- 100 gram
  • Mleko- ½ szklanki
  • Masło/olej

 

WYKONANIE:

1.Przez 7 minut gotuj w osolonej wodzie brokuły. Postaraj się , aby ich nie rozgotować. Po ugotowaniu odcedź je , a potem ostudź.

 

2. Masłem lub olejem wysmaruj naczynie żaroodporne i przenieś do niego ostudzone brokuły i pokrojone pieczarki w plastry.

 

3. Do miseczki wbij jajka, dolej mleko i wsyp mąkę oraz dopraw do smaku pieprzem, sola i ulubionymi ziołami.

 

4. Przygotowaną mieszanką polej warzywa. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach.

 

Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!