You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1.Do miękkości gotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedź, następnie odparuj i dodaj mleko oraz masło . Całość ugniataj na gładkie puree.
2.Umyj pieczarki, następnie na plasterki je pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy już odparuje woda przypraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
3.Drobno pokrój cebulę i dodaj ja do pieczarek, następnie smaż, aż się zarumieni.
4. W średnią kostkę pokrój fileta i również go podsmaż.
5. Usmażonego kurczaka wymieszaj z pieczarkami , następnie dodaj śmietanę. Na małym ogniu gotuj przez 5-7 minut co jakiś czas mieszając. Zetrzyj ser za pomocą tarki na grubych oczkach.
6. Puree ziemniaczane ułóż na powierzchni całego naczynia żaroodpornego. Połóż na to kurczaka wraz z pieczarkami i posyp serem.
7. Piecz przez 10 minut w 180 stopniach. Gotowa jest zapiekanka po francusku . Zawsze podawaj na gorąco.
Życzę smacznego!
Comments are closed.