You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jej przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, jest pyszna i sycąca. Sprawdzi się także idealnie na rodzinny obiad.
Kapustę włóż do garnka z gorącą wodą, aby liście zmiękły i żeby łatwiej było je oddzielić od główki. Potrzymaj ją w gotującej wodzie około dwóch minut.Gdy wystygnie, porozdzielaj liście, odcinając twarde części.
Na patelni podsmaż na oleju cebulę, gdy się zeszkli dodaj mielone mięso i smaż na małym ogniu. Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do na wpół gotowego mięsa.
Dodaj sól i pieprz. Całość smaż jeszcze kilka minut aż mięso się zrumieni, a ziemniaki trochę zmiękną.
Rozłóż na dnie brytfanki liście kapusty, połóż połowę nadzienia i zalej częścią masy jajecznej. Potem przygotuj drugą warstwę, znów rozłóż liście kapusty, farsz i zalej resztą masy jajecznej. Wierzch przykryj liśćmi kapusty i posmaruj kwaśną śmietaną.
Rady: Jeśli lubisz wyraziste lub ostre dania, do farszu możesz dodać także papryczkę mieloną, zioła prowansalskie czy pieprz ziołowy. Zamiast kwaśnej śmietany na wierzch możesz dać majonez.
Comments are closed.