You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zapiekankę przygotujesz w 10 minut i w dodatku jest przepyszna! Przepis pochodzi z kuchni ukraińskiej i do jej przygotowania potrzebna jest cukinia i boczek.
Najpierw umyj cukinię, pokrój na plastry około pół centymetra. Pokrojoną cukinię włóż do miski, a następnie posól, wymieszaj i odstaw na 20 minut, aż cukinia puści sok.
Ziemniaki umyj, nie obieraj. Pokrój w cieniutkie plastry, włóż do oddzielnego naczynia. Boczek pokrój w cienkie plasterki. Przygotuj żaroodporne naczynie i wysmaruj je olejem np,, słonecznikowym.
Czosnek obierz, drobno posiekaj, przełóż na cukinię. Następnie ułóż boczek, a potem ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem. Możesz również dodać swoje ulubione przyprawy.
Po tym czasie zdejmij ostrożnie folię i piecz ponownie bez przykrycia 20 minut. Zapiekankę możesz przed podaniem udekorować natką pietruszki. Smacznego.
Comments are closed.