You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do miski wsyp 150 g cukru, wlej 250 g kwaśniej śmietany i wymieszaj. Następnie dodawaj porcjami mąkę oraz proszek do pieczenia. Z powstałej masy ugnieć ciasto i włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto podziel na 6 części i rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Na każdą warstwę rozłóż równomiernie wcześniej przygotowane nadzienia po 2 łyżeczki każdego. Następnie zwiń w rulon.
Wszystkie rulony połóż na natłuszczonej blasze do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 min. W międzyczasie możesz ubić śmietanie z resztą cukru.
Przygotuj formę, wykładając ją folią spożywczą i smarując 3 łyżkami śmietany. W formie ułóż pionowo warstwę rulonów i posmaruj śmietaną. W taki sam sposób zrób kolejne dwie warstwy. Całość włóż do lodówki na 8-10 h.
Comments are closed.