You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jeśli macie chwilę i chcecie przygotować dla Waszych najbliższych wyjątkowy obiad, koniczynie zapiszcie ten przepis! Te kuleczki z ciasta, z mięsem i kremowym sosem, to świetny pomysł, jeśli znudziły się Wam zwykłe dania z makaronem.
Przygotowanie:
Mąkę połączyć z solą, jajkiem, wodą i oliwą, a następnie wyrobić gładkie ciasto, odstawić na kilka minut. Mięso połączyć z tartym serem. Ciasto pokroić na mniejsze kawałki, rozwałkować, ułożyć na środku łyżkę farszu i zlepić dokładnie, formując kulkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pieczarki. Usmażone pieczarki rozsunąć pod ścianki patelni, na środku roztopić dodatkową łyżkę masła i smażyć kulki kilka minut. Wlać bulion, przykryć i gotować około 20 minut. Dodać szpinak, śmietankę oraz gałkę muszkatołową i gotować do czasu, aż sos zgęstnieje.
Do tego dania możecie użyć dowolnego mięsa mielonego. Udostępnijcie ten przepis, żeby mieć go na jutro 🙂
Comments are closed.